Greenhill Capital in de media

Greenhill Capital is een open beleggingsclub die studenten wil laten kennismaken met beleggen. 90 leden namen ook deel aan de Beursrally, de beleggerscompetitie van de krant De Tijd die liep tot eind januari. De winnaars van de interne competitie bij Greenhill Capital kregen een jaar lidmaatschap bij VFB cadeau. De winnaar, Brecht Van de Vyvere, en het nummer twee, Stijn Vaessens, vertellen hoe zij de wedstrijd hebben beleefd en over hun ervaringen als belegger. Lees hier het volledige artikel.

25 maart 2021, bron: VFB

De nieuwe generatie beleggers: jong, geïnformeerd en tuk op rendement

Greenhill Capital telt sinds zijn oprichting vier jaar geleden al 450 leden, van wie er zich bijna 175 aansloten in de jaargang 2020-2021. Die groei schrijft Tibo Gisquiere, Head of Business Relations bij Greenhill Capital Belgium, toe aan verschillende factoren: “Jongeren willen zich wapenen naar de toekomst toe. Nu rente op spaarboekjes niet eens de inflatie dekt, zoeken ze manieren om toch rendement te behalen. Veel leden hebben langetermijndoelen voor ogen, zoals sparen voor het aankopen van een huis, extra’s bij pensioen,… Beleggen is voor hen het beste substituut.” Lees hier het volledige artikel.

29 april 2021, bron: HLN

Snelle toename studentenbeleggers

Greenhill Capital, de beleggingsclub voor studenten, zag zijn ledenaantal tijdens de coronacrisis verhogen van 260 naar 450. De plotse groei maakt dat de club momenteel ongeveer tweehonderdduizend euro aan assets in portefeuille heeft. Lees hier het volledige artikel.

1 mei 2021, bron: FDmagazine

Spaarrekeningen zijn volledig achterhaald

De doorsnee studentenclub verwent de jeugd vooral met ontspannende activiteiten of feestjes, maar de Leuvense vereniging Greenhill Capital heeft een iets ernstiger doel. "Alle leden beheren samen een aandelenportefeuille", vertelt Julie Wouters. Vorig jaar betaalde de handelsingenieur in opleiding 400 euro om zich bij de club voor jonge beleggers aan te sluiten: "De studentenverniging leert me dat geld meer opbrengt via investering dan wanneer het op een spaarrekening geparkeerd wordt." Lees hier het volledige artikel.

22 juni 2021, bron: De Morgen